Voor direct contact:
0345-638500

Sterkin erkenning

Zonne-energie

Zonne-energie

Zonnecollectoren (Zon & WarmWater)
Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zonne-energie. Niet alleen voor de opwekking van elektriciteit, maar ook van warmte. Een systeem dat gebruik maakt van de zon om warm tapwater te verkrijgen is een zonneboilersysteem.

Op het dak van uw woning of garage bevindt zich een collector. Deze collector wordt verwarmd door het invallende licht van de zon. Een warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte wordt afgegeven aan het water in een vat (boiler). Het afgekoelde water wordt door een pomp door de collector gepompt en wordt vervolgens weer opgewarmd. In het systeem zit een regeling die ervoor zorgt dat de pomp blijft pompen zolang de collector warmer is dan het water in de boiler. Het warmwater in de boiler kan worden gebruikt om te douchen of voor in de keuken. Als het water in de boiler te laag van temperatuur is, dan kan deze naverwarmd worden door de cv-ketel.

Wanneer een zonneboilersysteem met combiketel wordt toegepast voor het bereiden van warm tapwater, dan kan er een besparing van 50% van het gasverbruik worden aangehouden.

Heeft u vragen over het toepassen van een zonneboilersysteem voor uw woning, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Zonnepanelen (Zon & Elektriciteit)
Zonnepanelen zijn gemaakt van het grondstof silicium welke zonne-energie omzetten in elektriciteit (gelijkstroom). Een zonnepanelen systeem bestaat uit:

A) Zonnepanelen
De ideale richting voor het plaatsen van zonnepanelen is op het zuiden, waarbij de hellingshoek van het paneel ongeveer 35° is. Het zonlicht dat op de panelen valt wordt rechtstreeks omgezet in elektriciteit.

B) Omvormer
De geproduceerde gelijkstroom wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom die u direct kunt gebruiken.

C) Meterkast
Afhankelijk van uw elektriciteitsverbruik zal al het overtollige stroom het elektriciteitsnet ingevoerd worden. Als uw stroomproductie via uw zonnestroomsysteem aan het einde van het jaar even groot is als uw werkelijk stroomverbruik zal uw energiefactuur min of meer op nul staan. 

Heeft u vragen over het toepassen van een zonnepaneleninstallatie voor voor uw bedrijf of woning, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

.