Voor direct contact:
0345-638500

Sterkin erkenning

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Het ventileren van woningen wordt steeds belangrijker. Door ventilatie kunnen warmte, vocht en andere verontreinigingen worden afgevoerd. Goed ventileren is daarom de basis van een gezond binnenklimaat om te wonen en te werken.
Een goed werkend ventilatiesysteem dat energiezuinig is en ook goed voor het milieu, kan installatiebedrijf Heikoop voor u installeren. Tegenwoordig worden alle nieuwbouwprojecten voorzien van een mechanische ventilatiesysteem.

In de woningbouw zijn er de volgende systemen beschikbaar:
- Natuurlijke (openstaande ramen, kieren/naden, etc.) toevoerlucht en mechanische afzuiging uit de keuken, badkamer, toilet en wasmachineruimte.
- Gebalanceerde ventilatie (WTW-ventilatie). De luchttoevoer en -afvoer worden mechanisch toegevoerd en afgevoerd. Door middel van een WTW (WarmteTerugWin)-unit wordt er warmte/energie teruggewonnen. De afgezogen lucht (vb. 21°C) wordt gebruikt om de verse buitenlucht (vb. 10°C), die in de woning wordt ingeblazen, te verwarmen.
- CO2 gestuurde ventilatie. Door de meting van het CO2-gehalte wordt de ventilator opgetoerd of afgetoerd. Door middel van een CO2-sensor wordt er bepaald wanneer er meer lucht wordt afgevoerd,wanneer deze teveel CO2 bevat. Bij dit systeem wordt ook gebruik gemaakt van gestuurde ventilatieroosters in het raam welke op dezelfde wijze open en dicht worden gestuurd.

Installatiebedrijf Heikoop adviseert u graag over de toepassing van mechanische ventilatie voor uw woning. 

Hieronder vindt u foto's van gerealiseerde ventilatiesystemen.

.